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Will insects be really a sustainable source of food?

Today is the World Food Day announced each spring by the Food and Agriculture Organization. (versione italiana disponibile a fine articolo) Last reports about food and nutrition by FAO tell us that one-third of the food produced worldwide for human consumption in the world each year is lost or wasted annually (around 30/40%). On the […]

Organic shop and dine in Beirut and around!

In the three days of Beirut cooking festival that took place in Biel on Nov 8-10, Beirut, we presented the Lebanese shops and restaurants in Beirut and around that every day promote organic quality and local products, healthy life style and green environment. Organic can really make the difference when we talk about agriculture, soil ferility,  human […]

Quando la polenta è di mais “quarantino”

Pubblico questo post del  Ristorante Le Copertelle a Serra San Quirico (AN, Marche), ristorante certificato Conosci il tuo pasto, che propone la polenta marchigiana fatta con il mais quarantino, tradizionale varietà di mais marchigiano recuperata.  In Italia ci sono molte varietà di mais e cereali quasi dimenticate che sono riuscite a rivivere grazie a microprogetti […]

Can you pass me the grasshopper please?

In today’s Italian online news of la Repubblica.it ,  Enrico Franceschini  reported from an article of the Guardian’s Observer about the future of the food. It seems that in 2050 the population will have a new diet based on seaweeds (algae), insects, OGMs food and artificial meat , for which different tests to “grow” hamburger in […]

New Entry!! Ristorante La Rocca di Fossombrone (English v. below)

Benvenuto al Ristorante La Rocca “Da Cinzia” di Fossombrone in provincia di Pesaro e Urbino nelle Marche, che ha ottenuto la certificazione Conosci il tuo pasto con 2 galletti e 1 foglia verde! Cinzia Benvenuti,