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Wedding in Amalfi

19 luglio 2013

IMGP6785To share this special moment with those people we love, we wanted a "place of food, history and beauty".  And starting from food we chose the restaurant Marina Grande in Amalfi, the ancient maritime Republic,  blue terrace on the Mediterranean and lemon yellow shaded gemstone in the Costiera. We met Marina Grande's staff  three years ago through the project “Conosci il tuo pasto”. I still remember the welcoming hug of “mamma” Melina and “papà” Arturo Esposito the first time we arrived in the restaurant. A genuine welcome that from the first moment made us naturally feel as part of that place, really hard to forget. IMGP6962At Marina Grande beside the selection of quality, organic and traditional products, local fish and the offer of anenzo accurate cuisine that combines territory and modernity, you can breathe the “Mediterraneanity”  where relationship and conviviality are strictly related to food and the concept of restaurant. I could tell about the menu and the food that absolutely delighted our guests, as the octopus  with potatoes and Amalfi lemon (Sfusato) salad, the medallion of steamed lobster with light creamy soup of rosemary organic chickpeas, the Neapolitan homemade gnocchi with mussels, variations of potatoes and tomato concassè, the Gragnano paccheri with fish ragout,  the burger of almond crusted prawns with summer lettuce in lemon scent on sesame bread, the pezzogna (local fish) all’ Acquapazza (with light cherry tomatoes sauce, garlic and parsley)…..But this time I would prefer to dedicate the postIMGP6952 to the whole Marina Grande family. IMGP6950Through professionalism, generosity, passion, warmly welcoming Gianpaolo and Enzo Esposito with mum Melina (Arturo unfortunately is not more there but we all keep his memory alive!), Maddalena (irreplaceable) and all the wait staff Guido, Sergio, Michele and chef Francesco (Sardegna) and his brigade: Marina, Valentina, Francesco, Alessandro and the help of  Virginia in the kitchen, they all have created a refined place with high cuisine where beauty has got a soul and  “marries” with taste conviviality and friendship.  A place where also children feel like home and are welcomed as true guests! Thank you all! P7216276Wedding in Amalfi Per condividere questo momento particolare con le persone a cui siamo legati da affetto volevamo un luogo  dIMGP6967i cibo, storia e bellezza. E partendo dal cibo abbiamo scelto il ristorante Marina Grande di Amalfi, antica Repubblica Marinara, terrazza sul blu mediterraneo dalla luce giallo limone.   Senza-titolo-2Avevamo conosciuto Marina Grande tre anni fa attraverso il progetto "Conosci il tuo pasto" a cui aveva da subito aderito. Mi ricordo ancora l’abbraccio di “mamma” Melina e “papà” Arturo Esposito la prima volta che ci siamo incontrati al ristorante. Un’accoglienza sincera e sorridente che da subito ti fa sentire naturalmente parte di un luogo, difficile da dimenticare. A Marina Grande accanto alla scelta di ingredienti di qualità biologici, tradizionali, del Parco (dei Monti Lattari)pescato locale e la proposta di una cucina che coniuga territorio e modernità , si respira un’aria di “mediterraneità”, in cui relazione umana e convivialità sono indissolubilmente legate al cibo e al concetto di ristorazione. Senza-titolo-1IMGP6949E così potrei parlare di tutte le proposte in menu che hanno letteralmente deliziato i nostri ospiti come il polipo con patate e sfusato amalfitano, il medaglione di astice al vapore con zuppetta di ceci biologici, gli gnocchi napoletani n cozze su variazioni di patate e pomodoro concassè, i paccheri di Gragnano con ragù di pesce,  il panino al sesamo con hamburger di gambero in crosta di mandorle con germogli d'estate profumato al limone, la pezzogna all’acquapazza…(….), ma quSenza-titolo-3esta volta preferirei dedicare questo post a tutta la famiglia di Marina Grande.   Attraverso  professionalità,  generosità, passione e ospitalità Gianpaolo e Enzo Esposito con mamma Melina (e papà Senza-titolo-4Arturo cheda un anno non c’è più ad accoglierti ma è sempre presente nel ricordo di tutti), Maddalena (insostituibile!) con tutto lo staff di sala Guido, Sergio, Michele e poi lo chef Francesco (Sardegna) e la sua brigata Marina, Valentina, Francesco, Alessandro con l’aiuto di  Virginia in cucina, hanno creato un luogo raffinato, dove la bellezza ha un’anima e si coniuga con convivialità e amicizia estesa anche agli ospiti più piccoli.   Grazie a tutti!