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"Save the tuna" recipes by chef Angelo Troiani for Greenpeace

25 luglio 2013

striatoTuna fish is one of the most eaten and appreciated fish all around the world. From the canned tuna chunks to the luxury sashimi it is an consistent part of diet of millions of people in the different continents. As reported by Greenpeace the globally tuna populations are getting in trouble. There simply aren't enough fish to sustain the planetary  appetite for the “chicken of the sea” in the world.  And as business is business there is a serious problem not only of overfishing , but also of use of destructive fishing techniques with high level of bycatch of sharks, rays, turtles, whales and dolphins and juvenile tuna. RICETTE SALVATONNO INSIEME ALLO CHEF ANGELO TROIANIThe alternative? To choose for example a delicious skipjack tuna caught by traditional sustainable fishing method using the line ! (Katsuwonus pelamis). And in the framework of the Italian Greenpeace campaign Tonno in trappola (Tuna in trap), Greenpeace and chef Angelo Troiani of the restaurant  “Il Convivio Troiani” in Rome launch the “save the tuna” recipes. Tasty recipes without the most exploited tuna varieties as buefin and yellowfish, using insetead th the line caught skipjack. Star chef Angelo Troiani who since years uses in his preparation organic, local, traditional ingredients and fish from sustainable fishing stopped completely to use in his menu the Bluefin fish and here you can find his tasty alternative recipes. Enjoy  the first recipes at  http://www.greenpeace.it/tonnointrappola/ricette.html Click here for the  video recipe of the "tuna and egg plants polpette with pesto and lemon links greenpeace.org, greenpeace.it pics greenpeace   RICETTE SALVATONNO INSIEME ALLO CHEF ANGELO TROIANILe ricette salvatonno dello chef Angelo troiani per Greenpeace Il tonno, uno dei pesci più apprezzati e consumati nel mondo. Da quello in scatola al luxury sashimi, il tonno costituisce parte importante nelle dieta di milioni di persone nel mondo nei differenti continenti. Come riportato da Greenpeace però “ Il tonno rischia seri pericoli a livello mondiale. Non ci sono abbastanza tonni nel mondo per soddisfare il vorace planetare appetito per il “pollo di mare”. E poichè business is business, i problemi non sono solo quelli legati a una  pesca eccessiva , ma anche di utilizzo di metodi di pesca selvaggia con tecniche che mettono a rischio anche altri pesci e mammiferi come squali, razze, tartarughe, balene, delfini e tonni giovani. L’alternativa?  Scegliere per esempio un delizioso tonnetto striato (Katsuwonus pelamis). pescato tradizionalmente a canna. [caption id="attachment_4248" align="alignleft" width="150"]Angelo Troiani Angelo Troiani[/caption] E nell’ ambito della campagna Greenpeace Tonno in trappola”, Greenpeace e lo chef Angelo Troiani del ristorante “Il Convivio Troiani" di Roma lanciano le ricette salvatonno, gustose ricette che rinunciano a specie a rischio come tonno rosso e pinnagialla a favore del tonnetto striato pescanto a canna. Lo chef stellato Angelo Troiani che nella sua cucina utilizza ingredienti biologici, tradizionali, locali e pesce da pesca sostenibile ha deciso da tempo di togliere completamente il tonno rosso in menu e qui potete trovare le sue ricette alternative proposte con Greenpeace. Al link   http://www.greenpeace.it/tonnointrappola/ricette.html le prime ricette salvatonno!   Il video della ricetta Polpette di melanzane e tonno su pesto al limone links greenpeace.org, greenpeace.it *Pics greenpeace  declino "